G3

Kosmeettinen Gua sha – voi hyvin, luonnollisesti ihosta ytimeen

Comments off.

Tässä tekstissä käsitellään kosmeettista Gua shaa ammattilaisnäkökulmasta mutta postauksesta saat varmasti vinkkejä myös omatoimiseen guashaukseen kotona. Tekstissä linkki myös podcastiin, jossa luonnonkosmetiikan pioneeri Katja Kokko kertoo enemmän kosmeettisesta Gua shasta. Tee guashauksesta oma hyvinvointihetkesi, tämä on niiiiin ihana luonnollinen hoitomuoto.

Lue lisää

Kosmeettinen akupunktio – hoitoa pintaa syvemmälle

Comments off.

Mitä on kiinalaisen lääketieteen kosmeettinen akupunktio? Nimestään huolimatta kosmeettinen akupunktio ei hoida vain paikallisesti ja ulkoisesti kasvoja. Yleensä ihon ongelmien todellinen syy löytyy pintaa syvemmältä. Tässä postuksessa voit lukea muun muassa kosmeettisen akupunktion historiasta, hoidon realistisista tavoitteista & vaikutuksista, neuloitustekniikoista, milloin hoitoa ei voida tehdä/ mitä rajoituksia on, mitä hoidon jälkeen saa tehdä ja yleisimmistä hoitokohteista. Kosmeettiseen akupunktioon ovat tervetulleita kaikki sukupuolet: hoito ulottuu pinnasta syvemmälle.

Lue lisää
Acu1

Akupunktio avuksi – vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Comments off.

Akupunktio sanana on monelle tuttu mutta mistä akupunktiossa oikeastaan on kyse? Mikä on tämä tuhansia vuosia vanha hoitoperinne? Te kysyitte, minä vastaan. 10 kysytyintä kysymystä akupunktiosta.

Lue lisää

Talvi kiinalaisittain: VESI-elementin aika

Comments off.

Esittelen kiinalaisessa lääketieteessä käytetyn Viiden elementin (tai vaiheen) teoriaa. Viisi elementtiä ovat Puu, Tuli, Maa, Metalli ja Vesi. Tässä tekstissä esitellään talven elementtiä, Vettä. Muista elementeistä voit lukea aiemmista blogiteksteistäni. Käytän Viiden elementin teoriaa työssäni osana ihmisten tarkastelua eri näkökulmista. Teoria auttaakin ymmärtämään paremmin erilaisia käytös- ja toimintatapoja ja pystymme lähestymään ihmisiä tarvittavalla tavalla: olemme kaikki erilaisia, omia persooniamme ja tätä täytyy kunnioittaa. Vesielementti liittyy ihmisen piileviin ajatuksiin ja tunteisiin: mistä saamme tahdonvoimaa ja rohkeutta? Mitkä ovat suurimpia pelkojamme? Vesi-elementin ollessa epätasapainossa ihminen tuntee muun muassa liikaa pelokkuutta, uupumusta ja vetäytymistä omaan kuoreensa, pois muiden luota. Mitä Vesi-elementin piirteitä tunnistat kenties itsessäsi tai ihmisissä ympärilläsi? Lue blogiteksti ja tiedät onko Vesi elämäsi dominoivin elementti.

Lue lisää

Syksy kiinalaisittain: METALLI-elementin aika

Comments off.

Esittelen kiinalaisessa lääketieteessä käytetyn Viiden elementin (tai vaiheen) teoriaa. Viisi elementtiä ovat Puu, Tuli, Maa, Metalli ja Vesi. Tässä tekstissä esitellään syksyn elementtiä, Metallia. Käytän Viiden elementin teoriaa työssäni osana ihmisten tarkastelua eri näkökulmista. Teoria auttaakin ymmärtämään paremmin erilaisia käytös- ja toimintatapoja ja pystymme lähestymään ihmisiä tarvittavalla tavalla: olemme kaikki erilaisia, omia persooniamme ja tätä täytyy kunnioittaa. Metalli-ihmisille asioiden organisointi ja järjestys ovat tärkeitä. Hän ei ole kovin spontaani ja on enemmänkin itsekeskeinen ja arvonsa tunteva. Hyvinvoidessaan metallityyppi kokee elämänsä rikkaaksi, laadukkaaksi ja merkitykselliseksi. Mitä Metalli-elementin piirteitä tunnistat itsessäsi tai ihmisissä ympärilläsi? Lue blogiteksti ja ota tästä selvää.

Lue lisää

Loppukesä kiinalaisittain: MAA-elementin aika

Comments off.

Esittelen kiinalaisessa lääketieteessä käytetyn Viiden elementin (tai vaiheen) teoriaa. Viisi elementtiä ovat Puu, Tuli, Maa, Metalli ja Vesi. Tässä tekstissä esitellään loppukesän elementtiä, Maata. Käytän Viiden elementin teoriaa työssäni osana ihmisten tarkastelua eri näkökulmista. Teoria auttaakin ymmärtämään paremmin erilaisia käytös- ja toimintatapoja ja pystymme lähestymään ihmisiä tarvittavalla tavalla: olemme kaikki erilaisia, omia persooniamme ja tätä täytyy kunnioittaa. Maa-ihmiset arvostavat vakautta ja harmoniaa sekä sopeutuvat erilaisiin tilanteisiin. Hyvinvoidessaan maatyyppi on energinen, rento ja ystävällinen. Mitä Maa-elementin piirteitä tunnistat itsessäsi tai ihmisissä ympärilläsi? Lue blogiteksti ja ota tästä selvää.

Lue lisää

Kesä kiinalaisittain: TULI-elementin aika

Comments off.

Esittelen kiinalaisessa lääketieteessä käytetyn Viiden elementin (tai vaiheen) teoriaa. Viisi elementtiä ovat Puu, Tuli, Maa, Metalli ja Vesi. Tässä tekstissä esitellään kesän elementtiä, Tulta. Käytän Viiden elementin teoriaa työssäni osana ihmisten tarkastelua eri näkökulmista. Teoria auttaakin ymmärtämään paremmin erilaisia käytös- ja toimintatapoja ja pystymme lähestymään ihmisiä tarvittavalla tavalla: olemme kaikki erilaisia, omia persooniamme ja tätä täytyy kunnioittaa. Tuli on ihmisessä energiaa, iloa ja intohimoa. Tulessa on kipinää ja se muistuttaa aurinkoa, joka valaisee ja lämmittää. Mitä Tuli-elementin piirteitä tunnistat itsessäsi tai ihmisissä ympärilläsi? Lue blogiteksti ja ota tästä selvää.

Lue lisää

Kevät kiinalaisittain: PUU-elementin aika

Comments off.

Esittelen kiinalaisessa lääketieteessä käytetyn Viiden elementin (tai vaiheen) teoriaa. Viisi elementtiä ovat Puu, Tuli, Maa, Metalli ja Vesi. Aloitan keväästä, joka vihdoin on täällä ja sen elementti on Puu. Käytän Viiden elementin teoriaa työssäni osana ihmisten tarkastelua eri näkökulmista. Teoria auttaakin ymmärtämään paremmin erilaisia käytös- ja toimintatapoja ja pystymme lähestymään ihmisiä tarvittavalla tavalla: olemme kaikki erilaisia, omia persooniamme ja tätä täytyy kunnioittaa. Puu-elementillä viitataan rakenteiden kasvuun: kasvien ja puiden osalta juuriin, runkoon ja lehtiin & ihmisten osalta selkärankaan, raajoihin ja jänteisiin. Puun epätasapaino saattaa aiheuttaa meillä fyysisesti ongelmia selkärangassa tai huonoa liikkuvuutta. Esimerkiksi niveltulehdus/ nivelrikko koetaan kiinalaisen lääketieteen mukaan Puu-elementin ongelmana. Mitä Puu-elementin piirteitä tunnistat itsessäsi tai ihmisissä ympärilläsi?

Lue lisää

Kiinalainen lääketiede: taruista tutkimuksiin 2/2

Comments off.

Akupunktiosta tehdyistä tutkimuksista pitäisi puhua Suomessa enemmän, sillä tutkittua tietoa löytyy paljon. Tutkittu tieto myös vähentää valheellista raportointia ja lisää faktuaalista sekä asiallista keskustelua. Tässä akupunktion plasebovaikutuksista ja kolme mielenkiintoista tutkimusta.

Lue lisää

Kiinalainen lääketiede: taruista tieteellisiin tutkimuksiin 1/2

Comments off.

Hömpänpömppää vai tieteellistä faktaa? Millainen on hyvä akupunktiotutkimus? Mitä ongelmia akupunktiotutkimuksissa saattaa olla? Linkkejä tutkimuksiin ja lyhyt kertaus akupunktiosta Suomessa tällä hetkellä.

Lue lisää

Mitä on kiinalainen lääketiede?

Comments off.

Unohda kaikki mitä tiedät tai luulet tietäväsi kiinalaisesta lääketieteestä ja aloita alusta. Lyhyt katsaus kiinalaisen lääketieteen historiaan ja kehitykseen. Ymmärtääkseen nykyaikaa on ymmärrettävä myös historiaa ja sen ajan konteksteja.

Lue lisää

Ei savua ilman tulta: moksibustio/ moxa – varhaisin hoitomuoto

Comments off.

Moksibustio/ moxa on yksi kiinalaisen lääketieteen varhaisimmista hoitomuodoista. "Lämpöhoitoa" keholle kiinalaisittain.

Lue lisää

Tuina – kiinalainen hieronta

Comments off.

Tuina-hieronnasta & akupisteiden käsittelystä.

Lue lisää

Kiinakupla

Comments off.

Tällä viikolla olen ollut juoksu- ja hiihtokuplassa, joten Kiinakupla sopii jatkoksi. Tässä lyhyt Kiina-Suomi sanakirja kiinalaisen lääketieteen käsitteistä ja vastauksia muutamiin asiakkaideni esittämiin kysymyksiin kiinalaisesta lääketieteestä. Mitä Yin & Yang tarkoittavat? Mitä on Qi? Millainen on kiinalainen ihmiskuva?

Lue lisää

Härän vuosi 2021- 牛

Comments off.

Tiedätkö kiinalaisen horoskooppisi? Miten ne ovat tarun mukaan syntyneet? Kiinalaisessa horoskoopissa on 12 eläinmerkkiä, jotka toistuvat 12 vuoden sykleissä. Reilu viikko sitten alkoi härän vuosi. Härän ominaisuuksien uskotaan heijastuvan vuoden tapahtumiin ja sen aikana syntyneiden ihmisten luonteeseen. Härkä on valmis pitkäjänteiseen työhön ja kulkemaan läpi harmaan kiven.

Lue lisää

Ikigai – unelma onnellisuudesta

Comments off.

Jokaisella on oma Ikigai. Se on syy, jonka vuoksi nouset aamulla ylös sängystä. Syy, jonka vuoksi elämälläsi on merkitys. Syy, jonka vuoksi olet onnellinen. Hyvää uutta vuotta 2021!

Lue lisää

Pappi, lukkari, talonpoika, KUPPARI…

Comments off.

Mitä on mikro/ märkäkuppaus? Entä kuiva- ja liukukuppaus? Mitä vaikutuksia kuppauksella on? Mitä kuppausjäljet kertovat? Kuppauksen lyhyt aapinen.

Lue lisää

Kehon Gua sha 刮痧

Comments off.

Mitä, miksi ja milloin? Länsimaalaisessa lääketieteessä Gua shaa lähimpänä ovat fascia/ lihaskalvokäsittelyt.

Lue lisää

Flunssa ja kurkkukipu kiinalaisittain

Comments off.

Mikä avuksi flunssaan? Kotikonsteja flunssan ennaltaehkäisyyn ja selättämiseen.

Lue lisää

Kivun kaari

Comments off.

Akupunktiota kiinalaisittain vai länsimaalaisittain? Mitä on dry needling (kuivaneulaus)? Eroja ja yhtäläisyyksiä. Kivulla on kaarensa.

Lue lisää

Lohikäärmeen lääketiede: viisi syytä ihastua kiinalaiseen lääketieteeseen

Comments off.

Opiskelijablogi kiinalaisesta lääketieteestä. Tervetuloa mukaan tieteen & tarinoiden lääketieteeseen. Ehkä sinäkin ihastut.

Lue lisää